tirsdag, september 25, 2007

Bremanger

I et tidligere innlegg la jeg inn noen bilder fra Bremanger, her kommer, som lovet,noen flere...Det første bildet er av Bremanger Fryseri,som har vært en veldig viktig arbeidsplass og inntekstskilde for et lite øysamfunn. Det ligger på Iglandsvik. Fiske og jordbruk er de viktigste næringene på øya,men desverre ble fryseriet lagt ned i 2006......
Jeg har vært her i alle mine sommerferier som barn og ungdom, og helt opp i voksen alder....Jeg er så glad i naturen her, de høye fjellene, havet, de grønne åkrene og menneskene her.....

Grotlesanden er en utrolig flott sandstrand som ligger ytterst ute på Bremangerlandet. På en fin dag som denne er det rolig og stille. Men her står storhavet rett på, og jeg kan love dere at det er værhardt her.....


Dette naustet har trosset vind og vær, og karrer seg fast på en liten holme.

Kilometervis med sandstrand ytterst ute i havgapet. Det gir ro i sjelen å vandre her...Plukke skjell,se ut over havet, kjenne havluften fylle lungene...Må bare oppleves.


Fra Grotlesanden ser vi ut på Nesje Fyr som ligger på øya Kalvåg. Dette fyret har berget mang en sjømann. Her ligger det noen få hus,men jeg tror ikke de er bebodd lenger.

Havbårene ruller inn over stranda. Den "lille" holmen man kan se til høyre heter Veststeinen. Et kjent landemerke for sjøfarende.

Vakkert krystallklart vann. En liten bris lager flotte mønstre i det sjøgrønne.....


Man kan finne all slags skatter som har blåst i land.......
~~
These pictures are from the Bremanger Island on the west coast of Norway. My mother comes from this island,and I have spent all my summer holidays here. I love the beautiful nature. The ocean, the mountains, the people and the green fields......

7 kommentarer:

Om meg sa...

Nydelige bilder fra nabokommunen min.

Stasia sa...

What beautiful photos - thank you for posting them!

HildeS. sa...

Så nydelege bilder du viser her.
Det er mange nydelege plasser rundt om i dette langstrakte landet vårt, og det er så kjekt å få sjå dei med augene til nokon som verkeleg "ser".
Tusen takk.
Ha ein fin kveld:o)

Kreoline sa...

For noen nydelige bilder, vakker natur og skjønn strand, takk for at du delte de med oss. Ha en fin kveld og uke Sol, kos deg, håper du er bedre. Klem fra Mona.

Hulda sa...

Så fine naturbilder. Den sandstranda var virkelig nydelig. Stedet minner meg litt om der mannen min kommer fra, det er også helt ut mot storhavet, med masse hvite strender. Har gått mange romantiske turer der. :)

Ida sa...

Vakkert!
Nydelige bilder fra Bremanger og fra ett fint fylke. ;)
Skulle gjerne gått en tur på stranda der og plukka litt skjell ja. :)

Anonym sa...

Konge bilder,jeg pleier og være her om somemr ogsp =D