lørdag, januar 03, 2009

An apple a day.....

Jeg spiser masse frukt og håper at influensaen holder seg langt unna min dør.......;-} Jeg er av dem som pleier å bli forkjøla bare ordet er nevnt,men nå har jeg faktisk holdt meg frisk en stund....det er nesten så jeg ikke tør å skrive om det en gang.....Bank i tastaturet.
Jeg hørte på radioen i dag, og leste også om det i VG under denne linken HER at voksne mennesker blir anbefalt å revaksinere seg mot kikhoste. Norge har en nemlig en høy forekomst av kikhoste. Jeg fikk kikhoste for et par år siden, ikke bare jeg forresten men begge barna mine og moren min. Det er noe av det verste jeg har vært gjennom. Sykdommen varte i 8-9 mnd og ingen medisin hjalp. Vi hostet og hostet til vi brakk oss. Søvn ble det lite av.... Hosteanfallene var så sterke at jeg også brakk ribbein, noe som gjorde at opplevelsen av sykdommen ikke akkurat ble bedre. Allmenntilstanden ble heller dårlig, og jeg slet med ettersykdommer i et år....
Jeg skriver ikke om dette for å skremme,men for å prøve å si at det er viktig å ta vare på helsen sin ;-} Jeg visste nesten ingenting om kikhoste før jeg fikk det,og trodde vel at det var noe barn fikk.Jeg måtte lese meg opp på nettet for å finne info. Der dumpet jeg innom en side der voksne folk skrev inn deres erfaringer med sykdommen, det hjalp meg til å holde ut...

12 kommentarer:

Fredrik Gyllensten sa...

Fjern det sukkeret fra eplet a..

Selv er jeg litt skeptisk til at vi skal ha så mange vaksiner, og faktum er at vi ville vært langt mindre sjuke om vi bare hadde byttet ut de 'moderne' kornvarene med de gode gamle matvarene mennesker er vant til å leve av; Grønnsaker, frukt, bær, kjøtt, fisk og fugl :-)

Randi sa...

Ja dette er noe jeg vet alt om...eller ikke alt..men etter at Julie fikk det da hun var 8 uker(før vaksine)så kan du tenke deg hvordan det var.
Hun var så så syk, så først var vi inne på sykehuset for at hun skulle få hjelp. Jeg var hysterisk redd for henne og sov ingenting på flere uker. Så da kollapset jeg og vi måtte inn fordi jeg trengte å hvile og måtte inn. Min mann hadde det, og før det mine to tvillingdøtre...de var vaksinerte så de fikk det ikke så hardt som Julie.
Vi var så redde for å miste henne, hun fikk jo ikke puste og hun ble alltid grå etter ett anfall. Og når hun da fikk hosterier hver 20 min( vi måtte notere anfallene om natten) så var det helt forferdelig.
Julie var 6 mnd da hun ble lagt i ett soverom på kvelden. Da først tore vi å ha henne så langt unna oss...før det så låg hun i stuen der vi var til vi gikk å la oss.
6 uker opp og 6 uker ned, måtte vi regne med sa de på sykehuset.

I dag har Julie astma som en av ettervirkningene av kikhoste. Og jeg blir så eitrende forb... når jeg leser og hører om foreldre som ikke vaksinerer sine barn pga av alt mulig tull og tøys de måtte mene. Hva utsetter de ungene sine for...nei de har ikke peiling. Barn kan dø av ettervirkningene av Kikhoste...lungebetennelse er ikke uvanlig. Og da er immunforsvaret til de minste så dårlig at det har hendt at spedbarn har død.

Så jeg skjønner godt at du var veldig syk.

God helg klem

Caro sa...

Randi, du har så rett så rett! Blir like forbanna sjøl når jeg ser folk ikke vaksinerer unga sine. Vaksiner er jo blant annet grunnen til at vi har så mye lengre levetid nå for tida.

Selv har jeg også hatt kikhoste - fikk det rett før jeg fylte atten. (Snart tre år siden nå.) Verste jeg har vært med på - hostet i fem måneder, og nå har jeg astma, akkurat som din Julie. Det er klart astma er til å leve med nå i moderne tid når vi har medisiner, men fy så plagsomt, og dyrt (er student og bruker medisinen Singulair :\)!

Solstad sa...

Huff... Jeg og mine har heldigvis sluppet unna så lang....at det er viktig å vaksinere seg er jeg helt enig i !
Herlig bilde av "krystall epler" :))
Sender deg friske og gode klemmer :))

synne sa...

Hej vennen.
Alt det du skriver der kan jeg skrive under på.
Fikk kikhoste för ca 4,5 år sen. Blev vaccinert hjemme i Sverige når eg var liten.
Hostet og hostet. Fikk antibiotika av legen. Feil Kikhosta kom igjen og den var 1000 ganger verre da.
Var nemlig kvitt den i ca 4 uker når antibiotikan var i kroppen.
Hostet så at alle muskler i kroppen blev ödlagte.
Klarte ikke å holde tett. Måtte bruke tenalady eller ha med kläskifte så fort vi skulle noen plass. Nå venter eg på en operation.
Det er en frykteli sykdom og den er verre å få som voksen enn som barn.
Glad du tog opp det temat.
Önsker deg en fin kveld nå.
Klems fra meg på Digernes.
Synne.

Anonym sa...

Det stod ikkeno om hva vi som har hatt kikhoste, skal gjøre. Oppfriskningsvaksine på oss, eller full vaksine? Blir litt galt uansett :-) Jeg hadde kikhoste i min tidlige barndom og hostet og kikte i nesten ett år etterpå. Stivkrampevaksinen ble forresten oppfrisket etter kattebitt for noen år siden, for jeg fant ut at den gamle vaksinen var 35-40 år gammel. Meslingevaksine tok jeg i voksen alder, siden det var en barnesykdom jeg slapp unna. Det var ikke vaksiner mot dritten i min barndom. Influensaen som raser nå, tar vel livet av meg om jeg får den,- er astmatiker og ikke vaksinert. Godt nytt år.

Anonym sa...

Og du Fredrik: I gamle dager spiste folk "ren mat",- bla opp i kirkebøkene på internett og se hvor mange som døde under epidemier med sykdom,...du får bakoversveis.
Alle mine barn er vaksinerte,- selv ble jeg kun vaksinert mot polio,tuberkulose og stivkrampe, for annet fantes ikke før. Jeg vet om en sak der et foreldrepar blånektet å vaksinere sin baby, og han fikk kikhoste da han var 8 mnd gml og havnet på sykehuset, der legene kjempet i flere døgn for å redde livet hans. De var lite blide på foreldrene akkurat der og da...

Sol sa...

Takker så mye for kommentarer. Ser at det er mange som har hatt det samme problemet. Det er en trasig sykdom å få,men det er jo opp til hver enkelt om de vil vaksinere seg eller ikke. jeg vet i alle fall at jeg ville ha gjort det om jeg visste det jeg vet nå. Vi som har hatt det er jo immune i mange år heldigvis.
Fredrik; Fjerne sukkeret...? Nope, alt for at fotografen skal få boltre seg skjønner du ;-} Jeg skal selvfølgelig ikke spise det etterpå.... ;-}

Caro sa...

Må forøvrig legge til at det er LURT å vaksineres for influensaen også - spesielt for oss astmatikere. Glemte det første året som astmatiker, gjett om jeg angret! Vi får den jo til lavere pris, uansett, så hvorfor ikke? :)

Haust sa...

Oi, takk for tipset, eg skal jammen snakke med helsesøstra om dette neste gong vi er på kontroll!

materials sa...

Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!
costume jewelry

Elette Vinter sa...

Åh, nå ble jeg nesten glad (høres veldig fælt ut, men les videre)! Jeg har hatt kikhoste i sommer selv, og jeg hoster til jeg spyr, til tross for at jeg har vært syk i 4 måneder. Det var rett og slett beroligende å lese at dere var syke i 8-9 måneder, for da går håpet om at jeg ikke har fått kronisk bronkitt. Har gått på mye forskjellig medisiner selv, bl.a. astmamedisin, men ingenting virker, og jeg er drittlei.
Det sies at man er immun resten av livet hvis man har hatt kikhoste, men kjæresten og jeg vet at vi skal vaksinere oss om 5-10 år igjen, bare for å slippe dette senere i livet!