tirsdag, januar 30, 2007

Puter - Pillows

Inspirert av andre bloggere som har skrevet ut bilder på papir som kan strykes på stoff, gikk jeg til innkjøp av slikt papir ved juletider. Jeg skrev ut et av mine egne bilder i A4 format, og trykket ble kjempebra. Siden jeg har vært syk så lenge,så ble det bare liggende, men i forrige uke da jeg fulgte sønnen på MR med skulderen sin, fant jeg en Åhlens butikk og der kjøpte jeg linstoff med tanke på puta....Sydde den i helgen og er fornøyd med resultatet. Finnes i alle fall ingen som har akkurat maken pute.. ;-}

Stolen som puten ligger i er arvegods. Den blir kalt "Kongestolen"....Jeg skulle fått tak i skumgummi og fått trukket den om.Slik som det er nå har jeg bare liggende en løs pute på setet. Kjøpte det rosete stoffet(også på Åhlens) med tanke på å trekke den om.

Denne puten sydde jeg ferdig i går.....MEN, lappen med stjernemønster har levd en tilværelse som UFO i en av mine mange gjemmer ;-} Ikke verst å få komme til heder og verdighet etter veeeldig mange år. Kan ikke en gang huske når den ble sydd.Muligens når sønnen var ganske liten. det hvite stoffet med de små blomstene, er av stoffet som jeg brukte til stuegardiner på den tiden. de eksisterer enda,men jeg har ikke brukt dem siden da. Tror jeg ble lei av rosa, men tidene forandrer seg..... ;-}

I`ve made some pillows inspired of other bloggers. The photo on the first pillow is one of my own. This is the first time I`ve used iron- on transfer paper. I`m quite happy with the result. The other pillow is really an UFO`.. I made the quilting many years ago,and it has been "hiding" in one of my boxes. I think I just got tired of pink, but times are changing ;-} .....

27 kommentarer:

Anonym sa...

Oi så fine puter!!! Stolen likte jeg også veldig godt! ;0)

Ingrid sa...

Så fine puter! Kjempekoselig med fotografi på puta da - personlig og flott! Og det blomsterstoffer fra Åhlens er så fint.. så faktisk på det i dag jeg.

Anonym sa...

Du verden, så fine puter! Virkelig flott med fotografi på!

Deb sa...

Beautiful pillows - and a beautiful blog. Thank you for visiting mine so I could find yours.

Mia sa...

Så utrolig vakkert da, Sol! Jeg er imponert over den originale ideen om å bruke fotoet ditt (og dine foto er jo så flotte) på pute - og med det nydelige resultatet da. Rosestoffet på stolsetet var vakkert også. Og så lappeputen din da - så artig at du fullførte den etter så mange år, og så fin som den ble også. Dette må du gjøre oftere. God natt og sov søtt...

Anonym sa...

Så vakker puten ble, kun en av sitt slag, det er utrolig kjekt det. Nydelig farve du har fått frem. Lappeputen var også så utrolig skjønn og koselig, ja er det ikke rart hva som kommer igjen etter mange år. Kjempeflink har du vært. Ser ut som du også er på bedringens vei, så nå blir det vel mer på syfronten tenker jeg, man må jo ha overskudd til slikt. Ha en god natt, en god dag i morgen, kos deg, klem fra meg.

Gita sa...

Så vackra kuddar du har sytt! Den med bilden var otroligt vacker. Jag blir så sugen att prova tekniken.

Q sa...

Hello Sol,
Such lovely pillows. I wish I knew Norwegian so I could read your writing. I am sure your text is as lovely as your pillows.
Looking forward to visiting you often.
Thank you for leading me to your site.
Lovely,
~Q~

elin1976 sa...

Putene ble kjempefine. Det er hyggelig å ha noe som ikke alle har.
Ønsker deg en fin onsdag.
Klem fra meg:O)

Anonym sa...

Utrolig fin måte å bruke de vakre bildene dine på, du har jo så mange fine fotografier!

Nydelig pute i lappeteknikk også, du er kjempe flink!

Anonym sa...

Vilka underbara kuddar :)

Anonym sa...

For noen nydelige puter!

litenIda sa...

Kjempefine puter! Puten med bildet var bare nydelig! Smart idé, fint med noe litt mer personlig. Utrolig lekkert! Spesielt for deg som tar så fine bilder!

Ingrid sa...

Hei! Nå har jeg fått til å sette inn headingen min. Jeg hadde også ny blogger, men gammel template før. Men så oppdaterte jeg templaten, og det var helt kurrant. Alle linkene mine og alt ble med videre. Da ble ting lettere, og jeg kunne følge oppskrifta til Anna for å få headingen på plass. Bare spør hvis du ikke får det til..

Sol sa...

Okay, supert Ingrid, jeg skal se på det etterpå og se om jeg får det til!
Må også få takke for alle flotte kommentarer om putene mine ;-} Det gjør meg glad!
Thank you very much for the coments on my pillows and my blog. Makes me very happy!

Anonym sa...

Meen vilka fina kuddar. Jag ska nog också försöka göra en "stryka-på-kudde". Jättefiffigt och jättefint!

Anonym sa...

Sjekk Hemmelig Interior Give Along siden - vi er straks i gang med runde tre ;o)

Ellie sa...

Nydelige puter! Den med fotoet på var jo skikkelig original, da, og så lekker som den ble i den stolen. Lappeputa var også kjempefin. Du er flink! Ha en god natt :-)

Hulda sa...

Nydelige puter du har sydd, likte spesielt den med ditt eget foto på.

Sarah sa...

Flotte puder. Rigtig god ide at bruge et af dine flotte billeder på puden.
Jeg tror ikke du er den eneste der har UFO'er i skabet. Jeg har nogen jeg næsten har opgivet, men det kan jo være de bliver færdig en dag:O)
Og jeg kan garentere dig for at du ikke er den eneste romantiske nostalgiker derude...

Anonym sa...

Hei, så utrolig fine puter :)
Veldig fin blogg du har også forresten! Ha en fortsatt fin kveld, jeg kommer til å kikke tilbake her hos deg og lese/se mere :)

Anonym sa...

Hei !
Na har jeg et brennendes sporsmal.
Kunne du vare sa snill a fortelle meg hva slags stoff du har kjop som du kan stryke over motiver pa ?
Og hvordan er fremgansmaten ?
Haper du vil gi meg et svar, for jeg vil ogsa gjerne fa lagd meg ei nydelig pute. Har kjopt stoff men na mangler altsa denne biten.

Venter spent pa svar..
http://www.moderncountry.blogspot.com/
Hilsen Aina

JULIEK sa...

Dette var utrolig fint. Så herlig med en egen unik pute. Var det enkelt å få til ?

Anonym sa...

Tack för tipset! :) Dina kuddar blev verkligen jättefina!!

Sol sa...

Oi, her var det mange kommentarer.Så snille dere er!
Huset i hagen; Takk! Jeg skal vise bilder av hele stolen når jeg en gang får trukket den om også ;-}
Ingrid;Takk!Jeg falt for dette rosete stoffet med en gang,men nå angrer jeg for at jeg ikke kjøpte mer med en gang...Har forresten ikke fått helt dreisen på dette med banner.Lastet et bilde om på Flickr,men det vises ikke likevel.Mulig jeg ikke har gjort det rett.
Timotei;Takk! Fint at du likte det ;-}
Deb;Thank you very much, glad you like the pillow and my blog.I enjoyed looking at yur blog too.
Mia;Takker så mye.Glad for at Ufoen min omsider kom til heder og verdighet.Puten ble spesiell synes jeg, og ekstra moro med egne bilder. Har skrevet ut et par til,så får vi se om jeg ikke får sydd flere puter snart.Holder på med et annet prosjekt akkurat nå.
Kreoline; Tusen takk. Ja nå er jeg på bedingens vei heldigvis.Hoster litt enda,men skal begynne på jobb 50% til uken,så får vi se hvordan det går.Jeg har funnet fram litt andre UFO prosjekt også,så kanskje det er mer som kan brukes til noe ;-}
Gita; Hjertelig takk!Du må prøve det selv også.Det er artig.
Q;Thank you very much. So much fun to watch your blog,glad you fond mine. I try to write some english in my posts,but not every time....
elin;Takk så mye.Som du sier, moro å ha noe ikke alle har...
Karna;Takker!! Jeg har skrevet ut et par andre bilder også,så da får vi se hva jeg skal bruke dem til;-}
Ljuvlight hemma;Tack så mycket(moro å taste litt svensk ...)
Cecilie;Tusen takk til deg også.
Daisy. Takk!! Fint at bildene kan brukes til noe,annet enn å bare ta plass på hardisken på pc`en... ;-}
lime;Tusen takk.Lykke til med å lage din egen stryke-på kudde.
ellie;Takk så mye.Koselig at du synes det.
Hulda;Du er jo så flink til å sy puter selv,fint at du likte min ;-}
Sarah;Koselig at vi er flere nostaligere rundt om i verden...Takk skal du ha,glad du likte putene.
Optimisten;Tusen takk.Så fint at du likte både putene og bloggen!
Aina;Tusen takk! Fint at du likte det. Jeg har brukt iron-on-transfer paper som kommer fra Dataline.Det har jeg kjøpt i en bokhandel,men jeg vet at du får kjøpt slikt papir på Elkøp også.Vet ikke akkurat navnet på det der,men spør betjeningen.Dessuten kan du bestille slikt papir fra Clas Ohlson på nett også.Jeg har strøket det over på både lin og et gammelt laken.Tror du kan stryke det på det meste. Man legger papiret med siden der bildet skal være,ned.Når du skal stryke legger du arket på noe flatt,og stoffet ditt oppå der.Når du stryker begynner du i det ene hjørnet og stryker mot det andre.Du må holde strykejernet i ro ca 10 sek før du flytter det.Når d er ferdig venter du til det er kaldt,og river papiret av.Og vips, så er bildet ferdig ;-}Lykke til.Klem.
Julie;Tusen takk du blonde ;-} Det er ikke så vanskelig å få til.Du må bare prøve deg.Er sikker på at du får det til.Les "bruksanvisningen" over her ;-}

Anonym sa...

It is a pity, that now I can not express - it is very occupied. But I will return - I will necessarily write that I think.

Anonym sa...

I would like to talk to you, to me is what to tell on this question.