torsdag, oktober 25, 2007

Litt av hvert ~ This and that


Når høstmørket setter inn for fullt er det koselig å pynte litt inne, tenne lys og kose seg som best man kan ;-}
Pyntegresskar er fint synes jeg. de ser jo så fristende ut at man har lyst til å spise dem....
Et par nye te-lysglass gir et vakkert lys-skinn på bordet....Og mens man sitter der og slapper av kan man jo ta en kikk i dne nye juleboka til Tilda.....Masse fint, og mye inspirasjon å hente.


Jeg har sett på en del blogger at det er mange som pynter med Madonna figurer, og lager små stilleben rundt disse.Madonna figurer er ikke helt min greie,men jeg har denne keramikkfiguren som jeg kjøpte for mange år siden, av ei venninne som er keramiker. Det er St. Sunniva som er vernehegen for vestlandet. Hun kom i land på øya Seløja som ligger utenfor Selje.....Er det noen som er interessert kan de lese mer om Sunniva her. Turid Haye som lager Sunniva figurene er en utrolig flink keramiker!


Jeg har også en liten versjon av den hellige Sunniva. Den fikk jeg da jeg sluttet i jobben min i Selje. Jeg er veldig glad i disse Sunniva damene mine ;-}

Some photos of the decoration in my livingroom. I love to light candles in the dark autumn evenings. And right now I am reading the new Tildas Christmas book. So many beautiful photos, and a lot of inspiration.
I am not much into Madonnas,but I hav these two St. Sunniva ladies, which my friend Turid Haye made.She`s an great artist! St .Sunniva came from Ireland,and starnded at Selja island on the west coast of Norway. She`s the saint for thw west coast of Norway.You van read more about it here

7 kommentarer:

chatrine sa...

Tusen takk for hilsen i min blogg! koselig at fant veien til meg:) Så mye fint du har! Å sånn Tilda julehus bok har jeg også:) Ikke det at jeg har hatt framme sy-maskina på en stund nå, men den er koselig å titte i likevell. Flott gave fra din hemmelige venn, gleder meg til å se hva du får til av det etterhvert:)
Ha en super dag!
Klem:)

Gjertrud sa...

ÅÅÅÅ en ny festlig blogg. Måtte linke deg for å se gjennom alt her i morgen. Det skapet har jeg kjøpt på fagmøbler, kostet 8000,- nå på tilbud. Joda, det blir nok veldig fint da underdelen er på plass. Sjekket det i dag, 16 november er det ny levering av skap så da faller alle biter på plass

GAWO sa...

Så fint at jeg fikk sett "damene" dine. Nydelige. Jeg er heller ikke noe særlig betatt av madonnafigurer som pynt men St. Sunniva er noe helt annet. Jeg har vært på Selje (nydelig sted) men klosteret har jeg ikke besøkt enda. Godt å ha noe tilgode.

Mita`s hjørne sa...

Koselige bilder...
Husker vi hadde slikke pyntegresskar da jeg var lita - å det er leeeenge siden...
Når høstmørket er her, er det viktig å kose seg inne...

Ha en koselig kveld...

Hulda sa...

Så koselig innlegg, Sol. :) Veldig flotte de figurene var, virkelig stilige var de. Nydelig osteklokke også, har bare så lyst på en, den står på ønskelista mi til jul, hihi.. ;) Det er så fint med tente lys, og de telysglassene var veldig søte. God helg!

Ida sa...

Fin stemning i innlegget ditt.
Koselig med levende lys inne nå, i høstmørket.
Sunniva figurene dine er flotte!
Jeg fikk en innføring om henne, da vi besøkte kloster ruinene engang.
Skal inn på linkene dine og kikke. :)

Marie sa...

Eg ville også mykje heller hatt St. Sunniva enn madonnafigur! Men eg har nok ingen av delene.
VAKKERT innlegg!

God helg :o)