fredag, mars 28, 2008

Litt annerledes interiørbilder...........

De to siste dagene, etter brannen, har huset vårt blitt brukt til tørkeplass for ting som vi har greid å redde ut av det utbrente huset til naboene våre. De var så heldige å finne masse bilder, men de var jo våte,så vi fortet oss å få de fra hverandre og la de ut over gulvene. Faktisk lå det bilder i nesten alle rom på alle tenkelige og utenkelige steder. Det ligger masse minner i disse bildene, og de er gode å ha når man praktisk talt har mistet alt. Spesielt viktig er det jo når de også har mistet alle minner etter faren som døde for to måneder siden....Det har vært viktig for dem alle å kunne finne små ting i ruinene.....
Heldigvis har de nå fått et midlertidig sted å bo på, inntil de om litt kan flytte inn i en bolig der de kan bo til det nye huset er bygget opp.
Jeg er rlrt til tårer over de gode kommentarene deres på forrige innlegg. Tusen hjertelig takk for all omtanke...... det å bry seg om, å være nær er viktig når sånt som dette skjer. Det er bare så ufattelig tragisk, at det ikke helt går ann å ta det inn over seg,men man må bare prøve å se framover.

Mi nyinnkjøpte trimsykkel er her omkranset av bilder.......(Jeg har faktisk vært ganske flink til å sykle etter at jeg fikk den rett før påske)

Det lukter brent i hele huset......,men hva gjør vel det når man kan gjøre en innsats for en familie som har mistet alt.......


Det nyoppussede rommet til sønnen ble også brukt til bildetørking. Her er ungene i gang med å legge bildene utover. Rommet er ferdig oppusset,men ikke ferdig stashet og ordnet. Det får vente til vi år overskudd til sånt igjen.....

Our good friends and neighbours house burnt down to the ground tuesday night....They lost everything....and it`s really tragic, cause they lost their husband and father two months ago. He died very sudden only 43 years old..... We have been taking care of them and we helped them to find lots of old photos that are very dear to them. They have been placed all over the house to dry. My house is filled with the smell of burnt items, but that doesn`t matter at all, as long as we get to help them and care for them.....in this tragical loss.

17 kommentarer:

Lene sa...

Hei, Sol.

For et hell i det store uhell at de fikk reddet unna bildene. Nei, litt brent lukt i huset betyr intet, når man tross alt får reddet unna noe så verdifult.

Vi har snakket om det flere ganger - at vi har ikke vært flinke nok til å sikre bildene våre itilfelle brann. Tenkte vi skulle begynne å scanne inn alt som ligger i skuffer og skap, og legge de f.eks på en ekstern server, eller lage cder for oppbevaring et annet sted.

Likevel - det aller, aller viktigste er at din venninde og hennes barn er uskadd og i live :)

Ha en fin dag :)
Klem fra meg :)

LiLi M. sa...

Hey Sol,

What a tragic event. Oooh to loose everything that was dear to you when you just lost someone. Otherwise it wouldn't be half as hard. As we say: an accident never comes alone. I wish you much strenght to help and support you neighbours. I think you are doing that already. And I wish your neighbours also a lot of strengt to keep going on.
Take care, I'm thinking of you all.

Solstad sa...

Å så flott at dere har fått reddet disse verdifulle minnene. Jeg har tenkt masse på dere og venninnen din.....det burde ikke være mulig at noen blir rammet slik!!
Jeg er sikker på at hun er ubeskrivelig takknemlig for å ha deg til venn !!
God klem fra meg :)

9na sa...

Hvordan greier man å leve etter slike katastrofer?

Randi sa...

Så godt at bildene berget! sånne ting blir ti ganger mere betydningsfullt når noe sånt skjer.

Det er ufattelig hva noen må gjennom, jeg har selv lurt på hvor sterk kan folk bli....om sånn styrke kunne måles er vel dine naboer blant dem som blir veldig sterke. Men midt oppi alt dette kjenner man seg bare svak og motløs. Håper de klarer å ta tak i hverdagen og se litt fremover.

Klem

Anita sa...

Åh! stakkars mennesker, for en tragedie!! Så bra at de iallefall berget bildene og livene sine da! Men uff! Ha en strålende helg! Varme klemmer fra Anita!

HildeS. sa...

Så godt at dei har venner som dere i ei slik stund.
Bilder er jo minner for livet, og så godt at så mange er redda.
Ha ei fin helg tross alt.
Klem.

Mita`s hjørne sa...

Så bra at de fikk reddet noen bilder, men det er jo utrolig trist det som skjedde da, etter det de har vært igjennom tidligere... det er jo utrolig masse som skjer nå, og de her vel ikke fått tid til å tenke så mye over tingene enda - av erfaring vet jeg hvor mye det betyr at noen stiller opp...

Knallfin sykkel du har da, jeg synes du er kjempflink som bruker den så mye, har en stående jeg også - målet er jo å sykle minst en halv time...kremt...hver dag...HA - den fungerer perfekt som klesstativ...

Ønsker deg ei riktig god helg...

mali-mo sa...

For en fæl opplevelse det må være for denne familien, og så godt å høre at dere som naboer bistår på de måtene dere kjan. Må være godt å ha slike naboer, en trøst oppi det hele. Likevel, så må jo gleden være der også fordi ingen ble skadet eller verre...og det er kanskje en trøst det også. Så bra at fotoene ble reddet, de er jo uerstattelige. Får melde meg på planen til Lene over her...har ikke sikret mine jeg heller..

Fortsatt od helg!

silje-sin sa...

Jeg føler virkelig med den stakkars familien. Jeg leste om det i avisa (vi bor nok i samme fylke) og merket at den saken preget dagen min. Godt de har så flotte naboer som dere,og at de har fått seg et midlertidig sted å bo! Mange klemmer fra silje.

Trønderpia sa...

Stakkars mennesker, som skal oppleve 2 slike tragedier på kort tid.
Håper det går bra med dem, til tross for alt det dramatiske disse stakkars ungene og moren har opplevd.

Det er godt at de har slike gode venner og naboer som dere!
Det tenker jeg de setter stor pris på.
Og det må være godt å ha reddet ut bilder, bilder er kjære minner.

Klem fra meg

Aina sa...

Huff, som om de ikke hadde nok med sorgen over faren/ektemannen, det er noen som får liksom all uflaks og tristheter.
Heldigvis at de berget seg, og minnene.
De er også heldige som har naboer som dere!

Ønsker de lykke til, og ønsker deg en god søndag:0)

Bim H-D sa...

Hm, det är JUST sådana här gånger där är underbart att ha grannar som dig/er. Härliga människor som ställer upp och hjälper till och tom låter sitt hus bli översvämmat av bilder, både högt och lågt...Förr sas det ju alltid - lägg alltid negativ av ALLA kort ni tar i bankvalv ifall något händer. Vad gör man idag? Ja, jag har lagt upp massor på DINO och hoppas att de tar backup åt mig. Att man får alla foton åter från helst alla stadier i livet efter en eldsvåda ger rätt mycket glädje ändå. Och än mer i detta fallet!
Oftast när det ses efter vad folk har fått ut från sina hem efter en brand - fotoalbum och dyl... Även om de vid frågor innan detta sker svarar, tvn-datorn-ditten och datten... det blir oftast bilder som försöker fås ut... Ett fruset ögonblick av av ens liv som kan tittas tillbaka på och minnas, på gott och ont... ... ...
Må så gott... värmländskan Bim, som var hemskaste är att det just ska börja brinna i huset. Men, jag sover trots det, ligger inte sömnlös ändå. Men, hemskt att utsättas för... och för dessa arma människor, även minsta en familjemedlem så tätt inpå...

Hem & Lyckas Mia sa...

Usch, jag ryser när jag läser dina inlägg om branden. Hur gick det för familjen? Kram till dig och dina vänner!

Tante Tee sa...

Oh god... What a tragidy... Can't imagine what it must be like to loose everything what's dear to you. Especially when you just lost a person you love so much and all you have of him are memories...
So good of you to help your neighbours lake this!

daisy sa...

Huff, så forderdelig trist å lese om brannen! Livet er urettferdig i blant..! Håper familien finner styrke til å komme seg gjennom enda en tragedie!

Hell i uhell, likevel, at alle i familien klarte seg fint i brannen.

Godt at de klarte å få med seg en del bilder. Det er selvfølgelig synd at de har mistet alt annet, men det er likevel bilder og andre nære minner som viser seg å være viktigst. Mye annet kan tross alt erstattes!

Ønsker dere noen gode dager!

Jorunn sa...

Slike hendelser setter virkelig livet i perspektiv. Man må sette seg ned å tenke litt etter å høre sånne historier, og kjenne at man er veldig heldig og være takknemlig for det.
Fordi du er så snill og god har du fått en liten award fra meg sol!
Håper naboene dine har det ok tross alt, de er hvertfall uendelig heldige som har deg!!!!
Klem fra jorunn