søndag, oktober 29, 2006

Til ettertanke.....Reflections


Siden juni 2003 har jeg vært medlem av en norsk fotoside. Jeg har lært mye om fotografering og redigering av bilder via denne siden.Det har blitt knyttet kontakter, det har blitt gitt og fått kritikk. I den senere tid har jeg ikke vært så aktiv på denne siden,men ser stadig innom for å se på de mange flotte bildene som folk tar. I ettermiddag surfet jeg som vanlig innom denne siden,og da ser jeg at noen har lagt ut et fint bilde av en blomst og under bildet står det "Takk for alt". Dette synes jeg så litt merkelig ut og klikket meg inn for å se på bildet...Som undertekst til bildet står det at det var en hyllest til ........ og for det han sto for på denne fotosiden. Jeg kjente det stakk til i hjertet, og kunne ikke tro at vedkommende var død. Så tidlig i livet og så plutselig.....Dette var ikke en person jeg noengang har møtt, eller kjente personlig,men det var en positiv og varm person som har vært der med sine kommentarer og sine flotte bilder og rørt ved mange hjerter,deriblant mitt. Han har kommunisert via bilder og tekst....Det skrevne ord og bilder er sterke. Dette har fått meg til å tenke mer over at vi kommuniserer med hverandre på nettet, via fotosider som denne, chat, blogger, hva som helst...Og vi rører ved hverandre og vi bryr oss om...Selv om vi ikke ser personen som sitter i andre enden og taster i vei...Og jeg ser jo bare på Give - Alongen som jeg er med på at mennesker bryr seg. De tar seg tid til å lese andres ord, finner ut hva en annen person liker, kjøper eller lager nydelige gaver, pakker dem varsomt og omtenksomt inn og gleder seg stort når vedkommende får gaven...Det er godt å se at i en ofte kald verden som vi lever i nå, så bor det masse hjertevarme og omtanke.
Ja, dette var bare noen ord og tanker om det jeg føler etter at jeg fikk vite at vedkommende var død....
Fotoet er tatt på kirkegården i Ervika på Stadtlandet. Julie hadde flere bilder derfra i forrige uke. det er et nydelig sted,med en vakker liten kirkegård ytterst i havgapet....
The photo is taken on the west coast of Norway on a beautiful little graveyard in Ervika.
For the last three years I have been a member of a Norwegian Photosite where you can upload your photos and get and give critics.I have learned a lot about photography and working with Photoshop from the people on this site. This afternoon I read that one of the people who upload his photos on this site had died last week.I was shocked. He was susc a great person, always very positive and he took some lovely photos.I never knew this him personally,but got to know him through his photos and through his critics. It is so sad to find that he is dead.This has made me think about the friendship and contact we have with each other over the internet. We care! Even if we haven`t met, people have something in common and we communicate. It`s a great thing to see that in this cold world we live in, there is a lot of warmth and care.....

8 kommentarer:

Hulda sa...

Så trist.. Man vet jo aldri når døden rammer, verken gammel eller ung. Det er også sant at vi sitter og kommuniserere med hverandre, selvom vi ikke fysisk ser den andre. Det er godt å ha møtt mange varme og gode personer. Bildet var nydelig.

mias landliv sa...

Ville bare si takk for hilsen på bloggen min. Du var den første og jeg satte pris på det

kreoline sa...

Det gir tid til ettertanke det du skriver der. Alltid trist når noen dør. Jeg ser også som blogger at det er mye gode og koselige mennesker, å herlig er det i denne til tider "harde" verden.
Det var også et fint bilde du hadde med, (jeg er selv halvt sogning), har aldri vært på Stadtlandet, men det sies at det er nydelig der. Ha en fin uke. Klem fra meg.

karna sa...

Er så enig, selv om vi ikke aner hvem de andre bloggene er, så "snakker" vi jo med dem hver dag. Så fint av de andre bloggerene å legge inn bilde og minne ord på siden. Nydelig bilde, og fine ord til ettertanke!

Julie sa...

Et fantastisk bilde sol. Det gav en veldig ettertanke sammen med dine fine tanker og ord.
Da jeg begynte å blogge i vår var det etter en lang depresiv periode. Jeg fant ut at jeg selv måtte lete etter de positive ting, og på den måten kom jeg inn i bloggverdenen. Jeg opplever det slik du sier at det er godt å oppdage at folk faktisk bryr seg i en ellers kald verden. Man blir faktisk kjent med dem man møter på nettet og knytter bånd til dem. Og det føles godt : )

Timotei sa...

Ja, det er sant. En oppdager faktisk at det er veldig mange hyggelige mennesker der ute. Jeg tror en blir kjent med hverandre på en annen måte gjennom bloggene. En viser kanskje andre sider av seg selv. Det var et fint innlegg, Sol. Nydelig bilde og ord som gir oss noe å tenke på.

Anna sa...

Det är hemskt när folk dör, usch. :( Men det var väldigt vackert skrivet, jag håller med till fullo. Det finns många fina människor i bloggvärlden som bryr sig om varandra. Kramar i massor!

anniche sa...

Åh, her ble jeg rørt!!Det er så vakre ord du skriver!!!Og trist med han som måtte foralte verden så altfor tidlig.

Jeg har i likhet med deg blitt veldig imoponert over all den hjertevarmen jeg har møtt i bloggverden!!Det er helt utrolig hvor mange hyggelige, omtenksomme mennesker som finnes der ute.
Synd man ikke "snakker" mere til hverandre i det virkelige liv, og at det finnes så mange som dør alene- og kanskje ikke blir funnet før det går flere mnd.